HEM Om Timråbo Områden Lediga lägenheter KÖREGISTRERING Plusboende Boendeservice Nyheter Kontakt

Nyproduktion i Söråker

54 nya hyresrätter

VILL DU VETA MER? ❯

Nu inför vi nya hyror!

Publicerad den 14 mars 2022

Nu inför vi på Timråbo nya hyror efter en mer rättvisande modell där det blir tydligt vad hyran grundar sig på. Vi tycker att det är viktigt att veta vad man som hyresgäst betalar för och att det är lika hyressättning för alla – det ska vara schysst att bo hos oss!
 
Hur sätter vi en Schysst hyra?
Vi har en modell som tittar på lägenhetens och fastighetens egenskaper. Exempel på egenskaper är antal kvadratmeter, antal rum, vart man bor t ex i Vivsta eller i Bergeforsen som ger olika områdespoäng, har man kakel och klinker i badrummet eller väggmatta och plastmatta. Timråbos modell för hyressättning har tagits fram tillsammans med Hyresgästföreningen och de andra kommunala bostadsbolagen i Västernorrland.
 
Hur påverkar detta mig?
De flesta av våra hyresrätter har redan en Schysst hyra. Hur din hyra kan komma att förändras och vilka egenskaper som påverkar din hyra kan du se genom att logga in på Mina sidor, under fliken Hyressättning. Där kan du även se ifall din aktuella hyra är högre eller lägre än din Schyssta hyra (Målhyra) och din nya hyra för år 2022. Är din aktuella hyra högre än Schysst hyra kommer din hyra att bli ”fryst” i de årliga hyresförhandlingarna tills den når Schysst hyra. Då blir det ingen hyreshöjning det aktuella året.
 
Är din aktuella hyra lägre än Schysst hyra kommer vi att fasa in hyresjusteringar i samband med de årliga hyresförhandlingarna, för år 2022 är Hyresgästföreningen och Timråbo överens om nedanstående maximala månadsbelopp per lägenhetskategori:
1 rum och kök = 125 kr/månad
2 rum och kök = 175 kr/månad
3 rum och kök = 225 kr/månad
4 rum och kök = 275 kr/månad
 
Vår gemensamma målsättning är att alla lägenheter ska nå sin Schyssta hyra inom en 5 års period. Schysst hyra börjar gälla från 1 april 2022.
 
För att läsa mer om Schysst hyra gå in på www.timrabo.se.
Har du frågor om Schysst hyra så kontakta vårt kundcenter 060-16 35 00, vi har telefontid för specifika hyresfrågor på tisdagar och torsdagar mellan 13.00-15.00.